Leidinggevende in coronatijd; heb je grip of begrip?

leidinggevende in coronatijd

Heb je als leidinggevende in coronatijd nog zicht op het werkgeluk van jouw medewerkers? Na de eerste stressperiode van je elk moment moeten aanpassen aan ‘het nieuwe normaal’, zijn we nu in wat rustiger vaarwater gekomen. In deze nieuwe wereld kijken we allemaal een beetje verdwaasd om ons heen.

Wat is er nodig om goed samen te blijven werken, wat mogen we van elkaar verwachten, hoe blijven we in verbinding? Met elkaar, met onze klanten, maar ook met onszelf. En hoe heb jij als leidinggevende daar nog grip op?

Tip 1: Vraag aan jouw medewerker hoe het met hem of haar gaat

Ga het gesprek aan met jouw medewerkers. Ga bijvoorbeeld een uurtje lopen en laat de laptop voor de verandering eens dicht. Maak contact en laat zien dat je echt wilt weten hoe het gaat. En wat je voor iemand kunt doen. Begrip komt voor grip.

Tip 2: Geef aandacht aan het team

In deze tijd van digitaal werken, raakt het belang van het team soms wat uit het zicht. Maar een team is meer dan een optelsom van de individuele medewerkers. In een team ontstaan nieuwe ideeën, daag je elkaar uit en help je elkaar.

Geef aandacht aan het belang van het team, aan de meerwaarde van met elkaar samenwerken en benadruk de mogelijkheid om dat juist ook nu te doen. Zorg dat de faciliteiten om (digitaal) samen te werken op orde zijn.

Tip 3: Deel je zorgen

Ook als leidinggevende ben je aan het ontdekken wat nu werkt en wat niet. Voor jou, voor je team, voor je klanten. Hoe werkt het, als leidinggevende in coronatijd? Maar het is een zoektocht die je niet alleen hoeft te maken.

Geef jouw medewerkers de gelegenheid om mee te denken. Door jouw zorgen te delen, geef je aan dat het oké is om niet gelijk overal een oplossing voor te hebben.

En nog veel belangrijker… als je iets voor een ander doet, geeft je dat direct een goed gevoel. Dus door jouw zorgen te delen, om hulp te vragen, geef je jouw medewerkers de kans op meer werkgeluk. Ook voor hen geldt: begrip voor grip!

Wil je ondersteuning om het werkgeluk binnen jouw team te vergroten? Kom dan naar de Powerboost Werkgeluk of neem contact met ons op.