Over ons

Werkgeluk is de sleutel

DOES Adviesgroep werd opgericht in april 2020, waarvoor tijdens een lange wandeling samen de basis werd gelegd.
Apart van elkaar waren wij namelijk tot dezelfde conclusie gekomen:
 
Werkgeluk is de sleutel voor een succesvolle organisatie.
 
In onze beider carrières en bedrijven hebben we daar regelmatig het bewijs van gezien. 
Helma Veenstra en Hanneke Bor, DOES Adviesgroep
opleiding werkgelukdeskundige, foto van Helma die certificaten uitdeelt aan deelnemers

Helma Veenstra

Helma gaf jarenlang met veel plezier leiding aan een afdeling klantenservice in de reisbranche. Gelukkige medewerkers leidden tot gelukkige klanten en dus besteedde zij veel tijd aan de employee journey en het meten van klant- en medewerkerservaringen.

Dat leidde tot de oprichting van onderzoeksbureau ReviewPartner, waarin ze organisaties helpt met het meten en verbeteren van klant- en medewerkerservaringen.

Keer op keer werd duidelijk dat werkgeluk onlosmakelijk verbonden was, met de zakelijke successen van het bedrijf. Oftewel: gelukkige medewerkers zorgen voor meer omzet.

Hanneke Bor

Voordat zij haar eigen bedrijf Hanneke Bor Organisatieontwikkeling startte, werkte Hanneke 20 jaar bij Rabobank, waarvan een groot deel als fusiebegeleider, verandermanager en manager HRM.

In die periode en tijdens het begeleiden van andere organisaties en ondernemers zag zij werkgeluk terugkeren als cruciaal thema.

Meer werkgeluk draagt bij aan een succesvol verloop van projecten als fusies, de groei van het bedrijf en een stabiele bedrijfsvoering.

werkgelukmanager, Hanneke Bor geeft les tijdens masterclass

De start van DOES Adviesgroep

Goed, terug naar die ene wandeling tijdens het ontluikende voorjaar van 2020.
 
Al snel werd duidelijk, zelfs op anderhalve meter afstand, dat wij dezelfde missie deelden: het werkgeluk in Nederland vergroten.
 
Met DOES Adviesgroep zetten wij onze expertise in om organisaties naar meer werkgeluk te begeleiden.
Zo maken we het voor werkend Nederland steeds een beetje leuker.

 

Wat betekent DOES?

De naam DOES is afgeleid van de vier gelukshormonen, te weten: Dopamine, Oxytocine, Endorfine en Serotonine.

Wie zijn de oprichters?


Helma Veenstra

Helma Veenstra heeft jarenlange ervaring met onderzoek naar klant- en medewerkersbeleving. Zij gaf succesvol leiding aan een afdeling klantenservice en kwam zo in aanraking met het meten en verbeteren van klantervaringen.

Dit vormde de basis voor haar ondernemerschap: Helma startte ReviewPartner met het bekende Ambassadeursmodel® en hielp tientallen bedrijven om van hun klant een ambassadeur te maken.

“Mijn werk voelt niet als werk en ik hou ervan om creatieve oplossingen te verzinnen. Ik vind veel leuk en pak dus graag alles beet.

Elke ochtend voor ik start met werken, loop ik met mijn hond, een boxer. Heerlijk ontspannen is dat. Net als wielrennen (met koffiestop en appeltaart), uit eten gaan of naar de sauna met een vriendin. Vakanties vier ik graag in Italië met onze kinderen en vrienden, waar we een vaste plek hebben.

En ik probeer elke dag te mediteren, dat is echt een oplaadmomentje voor mij.”


Hanneke Bor

Hanneke Bor was na haar studie economie jarenlang actief voor Rabobank. Zij maakte verbinding tussen expertises als HRM, communicatie en projectmanagement.

Met haar bedrijf Hanneke Bor Organisatieontwikkeling ondersteunt zij organisaties en ondernemers om zich verder te ontwikkelen. 

Zij maakt het verschil door snel tot de kern te komen en verbinding te maken.

“Op het werk houd ik van veranderingen en dynamiek. Nieuwe inzichten verwerk ik zo snel mogelijk in ons aanbod en ik vind het superleuk om mensen te verbinden. Daarom vind ik netwerken ook zo waardevol. 

Thuis ben ik juist meer van een stabiele basis en minder van veranderingen. Zo ga ik elke zaterdagochtend op de koffie bij mijn moeder, met mijn zus. Sowieso kijk ik elke dag uit naar mijn eerste kopje koffie, meestal zo rond 10.00 uur. 

Ik wandel en lees graag (en veel) en hoewel ik niet kook thuis, kan ik wel superlekker en gezond bananenbrood bakken.”

Referenties

Bewustwording en betrokkenheid creëren bij onze medewerkers was op het lijf geschreven van Helma Veenstra. Tijdens een intensieve bootcamp nam ze ons mee. Helder en inspirerend waardoor wij met een zeer positief gevoel en resultaat terugkijken op deze bootcamp. Het heeft ons bedrijf nieuwe energie en inzichten gegeven.

Reinier Gerardts / DLR Adviesgroep BV

De teamdag had een zeer goede informele sfeer en de locatie die Hanneke had uitgezocht was perfect! De teamleden zijn met concrete acties aan de slag gegaan en hebben het idee dat de dag zeker van toegevoegde waarde is. De acties worden de komende tijd uitgewerkt en ook andere collega’s en interne klanten zullen betrokken worden bij de uitwerkingen. Kortom: zeker voor andere teams een aanrader!

Ben Spijker / Huisartsenposten Oost-Brabant

Wil je meer weten?

Bel of mail ons en wij vertellen je er graag meer over.