Over ons

Werkgeluk is de sleutel

In april 2020, midden in de uitdagende coronaperiode, grepen Helma Veenstra en Hanneke Bor de kans om een droom werkelijkheid te maken. Een bedrijf starten waarmee ze zich volledig kunnen richten op werkgeluk.

Het plotselinge stilvallen van een aantal opdrachten in de coronatijd gaf ons de ideale kans om hiermee aan de slag te gaan. We hebben beide een grote interesse in dit thema en wilden er graag meer mee doen in ons werk. Maar doordat we altijd volle agenda’s hadden kwam het er niet van. De coronatijd hebben wij dan ook goed gebruikt om ons bedrijf te ontwikkelen en in te richten.

Waarom?

Omdat wij ervan overtuigd zijn dat werkgeluk de sleutel is voor een succesvolle organisatie. In onze carrières en eerdere ondernemingen hebben we daar keer op keer het bewijs van gezien.

Maar vooral ook omdat wij werkgeluk voor onszelf belangrijk vinden. En dit gunnen wij iedereen. Het zou toch zonde zijn als je pas gelukkig wordt na je werk.

Helma Veenstra

“Mijn werk voelt niet als werk. Ik hou ervan om creatieve oplossingen te verzinnen. Ik vind veel leuk en pak dus graag alles beet.

Elke ochtend voor ik start met werken, loop ik met mijn hond, een boxer. Heerlijk ontspannen is dat. Net als wielrennen (met koffiestop en appeltaart), uit eten gaan of naar de sauna met een vriendin. Vakanties vier ik graag in Italië met onze kinderen en vrienden, waar we een vaste plek hebben.

En ik probeer elke dag te mediteren, dat is echt een oplaadmomentje voor mij.”

Hanneke Bor

“Op het werk houd ik van veranderingen en dynamiek. Nieuwe inzichten verwerk ik zo snel mogelijk in ons aanbod en ik vind het superleuk om mensen te verbinden. Daarom vind ik netwerken ook zo waardevol. 

Thuis ben ik juist meer van een stabiele basis en minder van veranderingen. Zo ga ik elke zaterdagochtend op de koffie bij mijn moeder, met mijn zus. Sowieso kijk ik elke dag uit naar mijn eerste kopje koffie, meestal zo rond 10.00 uur. 

Ik wandel en lees graag (en veel) en hoewel ik niet kook thuis, kan ik wel superlekker en gezond bananenbrood bakken.”

Wat betekent DOES?

De naam DOES is afgeleid van de vier gelukshormonen, te weten: Dopamine, Oxytocine, Endorfine en Serotonine.

DOES model voor werkgeluk

Op basis van de gelukshormonen ontwikkelden Helma Veenstra en Hanneke Bor het DOES model voor werkgeluk. Dit model helpt organisaties om actiegericht, concreet én meetbaar het werkgeluk te vergroten.

Meer lezen over DOES model

Wie zijn de oprichters?


Helma Veenstra

Helma heeft jarenlange ervaring met onderzoek naar klant- en medewerkersbeleving. Zij gaf succesvol leiding aan een afdeling klantenservice in de reisbranche en kwam zo in aanraking met het meten en verbeteren van klantervaringen.

Gelukkige medewerkers leidden tot gelukkige klanten en dus besteedde zij veel tijd aan de employee journey en het meten van klant- en medewerkerservaringen.

Dit vormde de basis voor haar ondernemerschap: Helma startte in 2014 onderzoeksbureau ReviewPartner waarin ze organisaties helpt met het meten en verbeteren van klant- en medewerkerservaringen.

Met data onderbouwd advies en haar enthousiasme neemt ze mensen snel mee en worden er concrete stappen gemaakt.


Hanneke Bor

Hanneke werkte na haar studie economie en voordat zij haar eigen bedrijf startte, jarenlang bij de Rabobank, waarvan een groot deel als fusiebegeleider, verandermanager en manager HRM.

 Zij maakte verbinding tussen expertises als HRM, communicatie en projectmanagement. In die periode en tijdens het begeleiden van andere organisaties en ondernemers zag zij werkgeluk terugkeren als cruciaal thema.

Meer werkgeluk draagt bij aan een succesvol verloop van projecten als fusies, de groei van het bedrijf en een stabiele bedrijfsvoering.

Zij maakt het verschil door snel tot de kern te komen en verbinding te maken.

 

Referenties

Een opdrachtgever over een incompany opleiding wergeluk

Ik zou DOES Adviesgroep zeker aanbevelen om impact te maken op het werkgeluk van medewerkers! Onze HR professionals hebben geleerd hoe zij vanuit de organisatie impact kunnen maken op werkgeluk en ook hoe zij zelf invloed kunnen hebben op hun eigen werkgeluk. De samenwerking met Hanneke en Helma verliep zeer soepel en het trainingsmateriaal is tot in de puntjes verzorgd. We kijken terug op een mooie samenwerking.

Ilse Postuma / Masters in HR

Een opdrachtgever over een teamsessie van Helma

Bewustwording en betrokkenheid creëren bij onze medewerkers was op het lijf geschreven van Helma Veenstra. Tijdens een aantal intensieve teamsessies nam ze ons mee. Helder en inspirerend waardoor wij met een zeer positief gevoel en resultaat terugkijken op deze sessies. Het heeft ons bedrijf nieuwe energie en inzichten gegeven.

Reinier Gerardts / DLR Adviesgroep BV

Een opdrachtgever over een teamsessie van Hanneke

De teamdag had een zeer goede informele sfeer en de locatie die Hanneke had uitgezocht was perfect! De teamleden zijn met concrete acties aan de slag gegaan en geven aan dat de dag zeker van toegevoegde waarde is. De acties worden de komende tijd uitgewerkt en ook andere collega’s en interne klanten zullen betrokken worden bij de uitwerkingen. Kortom: zeker voor andere teams een aanrader!

Ben Spijker / Huisartsenposten Oost-Brabant

Wil je meer weten?

Bel of mail ons en wij vertellen je er graag meer over.