Organisatie

Het DOES model voor werkgeluk geeft inzicht in het werkgeluk van jouw organisatie, van het team en dat van individuele medewerkers. Het model biedt daarnaast ook handvatten om met het werkgeluk binnen jouw organisatie aan de slag te gaan.

De basiselementen van de schjif van vijf van het DOES model zijn;

De vijf basiselementen zijn essentieel om het werkgeluk te versterken. Ze geven organisaties handvatten om concreet en meetbaar te werken aan het versterken van werkgeluk.

Vanuit de klaver hebben medewerkers zélf invloed op hun eigen werkgeluk.

Vanuit de vijf basiselementen kun je als organisatie invloed hebben op het werkgeluk van medewerkers. Dat is in de eerste plaats superfijn voor medewerkers. Maar het is ook superfijn voor werkgevers. Want onderzoek wijst uit dat medewerkers die gelukkig zijn op het werk fitter, creatiever en productiever zijn. Ze zijn meer betrokken, gemotiveerder en flexibeler en bovendien zijn ze minder vaak ziek.

Door onderzoek te doen naar deze basiselementen krijg je handvatten om het werkgeluk van jouw medewerkers te versterken.

Ieder individu heeft invloed op zijn of haar eigen (werk)geluk. Het leven is een feest, maar je moet wel zelf de slingers ophangen. Overigens is het natuurlijk niet altijd maar leuk en fijn en lopen wij ook niet elke dag te zingen en te springen. Ellendige dingen gebeuren helaas ook en dat heeft uiteraard ook invloed op ons (werk)geluk. Bovendien is het zo dat geluk niet bestaat zonder ongeluk. Geen piek zonder dal!

We kunnen echter wel invloed uitoefenen op hoe we ons voelen en hoe we dingen ervaren en zo heeft een organisatie ook invloed op het werkgeluk van haar medewerkers. De vijf basiselementen geven handvatten om hier concreet en meetbaar aan te werken.

Wil je meer weten over deze basiselementen?

Lees onze uitleg over inzichtstrategie, leiderschap, werkprocessen en werkomgeving.

Wil je meer weten?

Download dan onze whitepaper over het DOES model voor werkgeluk.