Onderzoek

Via onderzoeksbureau ReviewPartner meten wij op basis van ons DOES model voor werkgeluk hoe gelukkig iemand is in zijn werk. Aan de hand van een vaste vragenlijst meten wij het individuele werkgeluk, het teamgeluk en het organisatiegeluk.

Het individuele werkgeluk en het teamgeluk meten wij op basis van de kern van het DOES model, de mooie roze klaver. De klaver staat voor de vier gelukshormonen, dopamine, oxytocine, endorfine en serotonine. Elk hormoon draagt bij aan het werkgeluk. Om het werkgeluk binnen een organisatie te versterken heb je eerst inzicht nodig in het huidige individuele werkgeluk van medewerkers.

werkgeluk onderzoek

Wie doen dit soort onderzoeken?

Organisaties die actief aan de slag willen gaan met het versterken van het werkgeluk en inzicht willen hebben in de elementen die voor hun organisatie van belang zijn om dit op een effectieve en duurzame manier te realiseren.

Hoe ervaart iemand zijn werk? Zijn medewerkers blij met hun leidinggevende? Hoeveel effect heeft werkdruk op het werkplezier? Zijn medewerkers tevreden over de samenwerking? Zitten zij op de juiste plek? Zijn medewerkers trots op hun organisatie? Hoeveel stress ervaart iemand? Op basis van ons onderzoek krijgt een organisatie belangrijke inzichten en handvatten om op individueel, team- en organisatieniveau concreet aan de slag te gaan met werkgeluk.

Naast het individuele werkgeluk is het belangrijk om inzicht te hebben in de invloedsfeer die de organisatie heeft om gelukkig te kunnen werken. Stimuleert, faciliteert en helpt de organisatie om werkgeluk, betrokkenheid en loyaliteit van haar medewerkers te bevorderen? Of belemmert de organisatie dit juist waardoor medewerkers zich ongelukkig voelen in hun werk en geen betrokkenheid, maar juist stress ervaren.

Hoe kan ik dit onderzoek binnen mijn organisatie uitvoeren?

Wil je meer weten?

Bel of mail ons en wij vertellen je er graag meer over.