Hoe doe ik onderzoek naar werkgeluk?
Hoe krijg je inzicht in de werkbeleving van jouw medewerkers én in wat zij nodig hebben om meer werkgeluk te kunnen ervaren?
Hoe (werk)gelukkig zijn onze medewerkers?
Voelen onze medewerkers zich betrokken? Hoe ervaren zij de samenwerking binnen ons team? Hebben zij voldoende ontwikkelkansen? Gaan ze met plezier naar hun werk? Wat hebben zij nodig zodat ze over 3 jaar nog steeds bij ons werken?
Inzicht in werkgeluk
Je kan van alles doen om aandacht te geven aan het welzijn van je medewerkers maar wat maakt nu écht het verschil?
Daarvoor heb je inzicht nodig. Door inzicht te krijgen in de werkgelukscore en de specifieke factoren die hierop van invloed zijn, kan je doelgericht aan de slag. Met de inzichten uit de werkgelukscan krijg je handvatten om de juiste verbeteringen door te voeren. Tegelijkertijd geeft de werkgelukscan ook inzicht in het effect van jullie acties doordat we deze monitoren.
Meten van werkgeluk
Onze werkgelukscan biedt een diepgaande analyse in de factoren die bijdragen aan het werkgeluk van medewerkers en de invloed van de gelukshormomen.
Aan de hand van een vaste vragenlijst meten wij het individuele werkgeluk, het teamgeluk en het organisatiegeluk. Zo krijg je belangrijke inzichten en concrete handvatten om op individueel, team- en organisatieniveau aan de slag te gaan met werkgeluk.
Resultaten
De DOES Werkgelukscan is uniek en de meest complete scan om het werkgeluk te meten. De werkgelukscan geeft inzicht in de algemene werkgelukscore per individu, per team en organisatiebreed, de scores op de 4 gelukshormonen, de scores op de factoren waarmee een organisatie invloed heeft op werkgeluk, de e-NPS en de elementen die het ervaren van werkgeluk belemmeren.
De DOES Werkgelukscan is uniek en compleet omdat de scan niet alleen het werkgeluk meet, maar ook indicaties voor het stimuleren en belemmeren van werkgeluk.
Wat maakt de werkgelukscan nog meer zo uniek?
Elke medewerker ontvangt een eigen persoonlijke werkgelukrapportage. Hierin staat je eigen werkgelukscore, de scores per gelukshormoon, de algemeen gemiddelde scores en tips per gelukshormoon waarmee je zelf aan de slag kan gaan.
Waarom krijgen alle medewerkers een eigen rapportage? Omdat je zelf de meeste invloed hebt op je eigen werkgeluk. Om het werkgeluk te stimuleren is het essentieel dat je ook inzicht krijgt in je eigen werkgeluk, in wat jouw werkgeluk belemmert en wat je kan doen om je werkgeluk te vergroten.
Wie doen onderzoek naar werkgeluk?
Organisaties die actief aan de slag willen gaan met het versterken van het werkgeluk en inzicht willen in de elementen die voor hun organisatie van belang zijn om dit op een effectieve en duurzame manier te realiseren.
Praktisch: Hoe werkt het?
Wij doen bijna al het werk voor je.
- We starten met een kick-off sessie waarin we jullie wensen,
uitdagingen en doelstellingen voor het werkgeluk onderzoek bespreken. - Jullie leveren de gegevens aan van je collega’s die aan de werkgelukscan mogen deelnemen.
- Jullie leveren extra vragen aan die jullie willen meenemen in
het werkgeluk onderzoek (optioneel). - Wij nodigen iedereen persoonlijk uit waarbij wij uiteraard de anonimiteit waarborgen.
- Wij zorgen voor een herinneringsmail als iemand nog niet heeft gereageerd.
- Wij maken voor elke medewerker een persoonlijk werkgelukrapport en versturen deze rechtstreeks naar de betreffende medewerker.
- Wij maken een analyse van de resultaten en verwerken dit in een organisatierapportage en/of teamrapportages.
- Wij presenteren de resultaten bij jullie op locatie en geven hierbij een toelichting en advies over de vervolgstappen.
Inmiddels hebben wij meer dan 10 jaar ervaring met het meten van werkgeluk en weten wij hoe we de resultaten moeten interpreteren en welke vervolgstappen nodig zijn.
Meten = Weten = Verbeteren