Management Drives

Elk team is in staat tot topprestaties!

Ontwikkel teams die in elke situatie het juiste gedrag vertonen voor topprestaties. Begrip van drijfveren is essentieel als jij jezelf verder wilt ontwikkelen en invloed wilt hebben op de prestaties van jouw team en organisaties.

Wat draagt Management Drives bij aan werkgeluk?

In onze programma’s begeleiden we organisaties naar meer werkgeluk. We besteden daarbij ook altijd aandacht aan het elkaar écht leren kennen.

Eén van de manieren om jezelf en elkaar te leren kennen is het in kaart brengen van je drijfveren.

Als gecertificeerd partner faciliteren wij dat bij voorkeur met Management Drives.

Wat is Management Drives?

Management Drives geeft inzicht in drijfveren van individuen en teams. Het model kent zes kleuren die staan voor verschillende drijfveren.

Elk van deze kleuren vertegenwoordigt specifieke eigenschappen en behoeften in termen van werk en (persoonlijk) leiderschap.

Het begrijpen van deze drijfveren stelt medewerkers en leidinggevenden in staat om effectiever te communiceren en beter samen te werken.

“Zelfkennis is het begin van alle wijsheid”

– Socrates

Hoe ziet een Management Drives traject eruit?

Intake

Wat wil je bereiken? Waar loop je tegenaan? Hoe kunnen wij je begeleiden op de weg naar meer werkgeluk? Zou Management Drives op dit moment een goede keuze kunnen zijn?

In ons intakegesprek bespreken we open en eerlijk wat wij voor je kunnen doen. We zijn eerlijk over het verwachte resultaat en geven je professioneel advies.

Online vragenlijst

Je levert de namen en mailadressen van de deelnemers aan. Alle deelnemers worden door DOES Adviesgroep uitgenodigd voor het invullen van de online vragenlijst. Hierbij communiceren we de datum van de teamsessie en indien nodig versturen we herinneringen zodat iedereen zijn of haar Management Drives-profiel ook ter beschikking heeft.

Management Drives App

Jouw profiel kun je direct inzien door gebruik te maken van de – gratis – MD App. Door jouw profiel te delen met je collega’s krijg je niet alleen zicht op je eigen drijfveren, maar ook op die van je collega’s.

Het gebruik van de MD App maakt het makkelijker om het inzicht in jouw drijfveren vast te houden. Door met je collega’s te verbinden kun je de kennis van Management Drives op een laagdrempelige manier borgen in de organisatie.

Teamsessie(s)

Introductie – in de introductiesessie krijg je zicht op de zes drijfveren, hun krachten en de valkuilen. De introductiesessie is interactief en speelt in op de praktijk. Deelnemers (her)kennen hun drijfveren én het gedrag dat zij laten zien. Deze sessies zijn laagdrempelig en worden met humor gegeven.

Verdieping – de kracht van Management Drives is dat het snel inzicht geeft. Tegelijkertijd is veel verdieping mogelijk, met name op het gebied van team- en organisatieontwikkeling. Daartoe nemen we een teamscan af waarbij de huidige cultuur en de gewenste cultuur in beeld worden gebracht. Zo kunnen we snel en met input van alle deelnemers werken aan de behoeften van het team.

Evaluatie

We vinden het essentieel dat onze interventies bijdragen aan het werkgeluk. Om dat te checken plannen we altijd een evaluatiemoment met onze opdrachtgevers.  We checken wat onze bijdragen hebben opgeleverd.

We vinden het belangrijk om te doen wat we beloven!

In het evaluatiegesprek bespreken we ook mogelijke vervolgstappen en geven we tips om de input van Management Drives te borgen in de organisatie.

DOES Adviesgroep is gecertificeerd partner van Management Drives.

Wil je meer weten?

  • Hoe weet ik of dit past bij mijn team?
  • Wat is het juiste moment om hier op in te zetten?
  • Wat moet ik regelen voor een teamsessie?
  • Wat zijn de kosten?