Deze keer een wat andere, heel persoonlijke blog van onze stagiaire Britta Vos.

Misschien vind je het leuk om te lezen hoe wij samenwerken, wat wij belangrijk vinden en hoe wij op deze manier ook aan onze eigen werkgeluk werken!

Hoe is dat voor jou? Hoe werken jullie samen en wat doe jij voor jouw werkgeluk?

Mijn Eerste Week

Ik ben Britta, 23 jaar en woon in Rotterdam. Ik heb mijn bachelor psychologie afgerond aan de Universiteit van Leiden. Tijdens mijn bachelor heb ik een minor positieve organisatiepsychologie gevolgd waardoor ik ineens wist welke kant ik op wilde gaan. Daarom ben ik nu bezig met mijn master Arbeid- en Organisatiepsychologie aan de Erasmusuniversiteit in Rotterdam en zit ik alweer in de laatste fase van mijn studie. In deze laatste fase ga ik stagelopen en mijn master thesis schrijven. Mijn stageplek voor de komende maanden is bij DOES Adviesgroep. 

Een andere start dan normaal: deze week ben ik vanuit huis begonnen bij DOES Adviesgroep. Door de enorme sneeuwval was het niet mogelijk om mijn eerste werkdag te starten op kantoor. Natuurlijk heb ik met Helma en Hanneke online contact gehad zodat ik alsnog van start kon gaan. Ik heb de eerste dag dan ook een beetje rondgeneusd in verschillende bestanden en bekeken waar DOES Adviesgroep zich mee bezighoudt. Ook heb ik mij verdiept in de verschillende gelukshormonen waar de naam DOES op is gebaseerd: dopamine, oxytocine, endorfine en serotonine. 

Dag 2: voor het eerst naar kantoor! En of ik dat spannend vond… Ik heb mij geïnstalleerd aan het bureau dat Hanneke en Helma voor mij hebben klaargezet. In de ochtend heb ik met Hanneke besproken hoe ik de komende dagen ga inplannen, wat ik ga doen en hoe ik verschillende taken ga aanpakken. Vandaag mocht ik ook online aanwezig zijn bij twee verschillende gesprekken met managers. Dit was onwijs leuk. Ik vond het heel interessant om te horen waar zij mee bezig zijn met betrekking tot werkgeluk en met welke dilemma’s zij worstelen op de werkvloer. In de middag hebben wij met z’n drieën een uurtje gewandeld. Heerlijk!

Dag 3: de tweede dag op kantoor. Wat een privilege dat ik niet alleen maar vanuit huis hoef te werken. Het is fijn om op kantoor te zijn, want als ik vragen heb kan ik ze gelijk stellen. Vandaag heb ik met Hanneke een plan van aanpak gemaakt voor het spel over werkgeluk in organisaties. Heel leuk om na te denken over wat de mogelijkheden allemaal zijn voor het maken van een spel. Er komt toch meer bij kijken dan je denkt. Ik ga als allereerste aan de slag met het verwerven van kennis over het DOES-model en de gelukshormonen. Ook heeft Helma mij meer uitgelegd over de werkgelukscan en hoe het model werkt. Met al deze nieuwe informatie kom ik deze dag wel door 😊

Dag 4: Thuiswerken! Vandaag vul ik zelf de werkgelukscan in om zelf te ervaren wat er getoetst wordt. Ik vind het prettig hoe Hanneke en Helma mij betrekken bij alles wat zij doen voor DOES Adviesgroep. Ook vandaag verdiep ik mij weer in de gelukshormonen. Ik realiseer mij steeds meer hoeveel invloed je zelf hebt op je eigen geluk. Daarnaast heb ik ook nog een webinar van Ben Tiggelaar bekeken over hoe werknemers gemotiveerd kunnen blijven in deze coronatijd. Wederom weer een nuttige dag!           

Deze week heb ik al al veel geleerd en ik heb mij geen moment verveeld. Met de dag word ik enthousiaster over werkgeluk en realiseer ik mij hoe belangrijk werkgeluk is in een organisatie. De altijd positieve Hanneke en Helma zorgen voor een gezellige werksfeer. Ik hoop dat ik de komende maanden nog veel meer zal leren!! 

Britta Vos